Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 3 záznamů.  Hledání trvalo 0.02 vteřin. 
Porovnání různých technologií výroby a konzervace objemné píce ve zvoleném podniku a návrhy na zlepšení.
NOVÁKOVÁ, Vladimíra
První část této diplomové práce se zaobírá historií a popisem objemných krmiv. Zde jsou popsány způsoby sklizně, zásady a postupy při jejich zpracování a varianty uskladnění. Také v této první části je popsána konzervace hmoty pro seno a senáž. U senáže a sena jsou uvedeny jak senzorické vlastnosti, ale také laboratorní ohodnocení podle "Normy 2004" (č. 244/2000 Sb.), která se nejčastěji používá v České republice. Dále jsou charakterizovány používané a nejčastěji se vyskytující jeteloviny a traviny. Senážní aditiva neboli přípravky jsou rozděleny do skupin a jsou zde zařazeny mikroorganismy pro konzervaci, které jsou škodlivé či prospěšné pro fermentaci biomasy. Závěr této části se zabývá kukuřicí a vlivem objemných krmiv na produkci hospodářských zvířat. Druhá část diplomové práce se věnuje vlastním sledováním kvality objemných krmiv, a to převážně senážní jámě, senáže v balíku, senážní plotně a sena v balíku. Převážně je tato část zaměřena na senzorické sledování vlastností těchto krmiv a laboratorní analýzy. Závěr obsahuje různá doporučení, která by mohla zlepšit kvalitu a ekonomickou stránku objemných krmiv.
Výživa dojnic v daném zemědělském podniku
NEUGEBAUEROVÁ, Eva
Tato bakalářská práce je zaměřena na kvalitu a úroveň výživy vysokoužitkových dojnic českého strakatého skotu. Práce je koncipována do dvou částí. První část tvoří teoretickou základnu zkoumané problematiky. Praktická část se zabývá zejména hodnocením faktorů podílejících se na kvalitě a úrovni krmení a výživy dojnic v praxi.
Porovnání různých technologií konzervace objemné píce
PAVLÍK, Václav
Tato bakalářská práce se zabývá porovnáním různých technologií konzervace objemné píce. Objemná krmiva představují velkou část krmné dávky pro hospodářská zvířata. Úvodní část práce se zabývá významem konzervace a základnými způsoby konzervace objemné píce. Jsou popsány procesy, principy a technologie u konzervace sušením a silážováním. Dále jsou popsány výhody a nevýhody jednotlivých konzervačních technologií a silážní aditiva. Druhá část bakalářské práce je zaměřena na vlastní sledování a senzorické hodnocení kvality píce při různých způsobech konzervace - siláž v silážních žlabech, siláž v silážních vacích, siláž v lisovaných balících do fólie a seno v balících. Jsou navrženy vhodné postupy konzervace objemné píce pro hospodářská zvířata v podnicích s různým objemem výroby. Jako vhodné způsoby konzervace se jeví zejména konzervace silážováním ve vacích a v kulatých balících, nebo vysokotlaké lisování sena do kulatých balíků.

Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.